Sammlung Boros

 

I Reinhardtstrasse midt i Berlin ligger en gammel bunker, som i løbet af de seneste fem år er blevet ombygget til museum (foto for oven venligst udlånt af Søren. Jeg fik ikke selv taget et af bygningen ude fra). Det åbnede i april måned i år, og kan kun besøges på lørdage og søndage – og kun i forbindelse med deltagelse i en omvisning, som man booker sig ind på på deres hjemmeside. Museet er skabt af og rummer en lille del af en kunstsamling samlet af Christian Boros.

Hvis man har lyst til at se samtidskunst, så er her et forrygende flot sted at gå på oplevelse. Og igen er der tale om et udstillingssted, som i sig selv er nærmest et kunstværk. I ombygningen (reducering af rum fra 120 til 80 samt bygningen af en penthouselejlighed (samlerens!)) er en del af det gamle bunkerslook bevaret, og der er en skøn kontrast mellem det helt nye og istandsatte og de historieosende vægge og trappeopgange. Vi måtte ikke fotografere under omvisningen, så her blot et par billeder fra receptionen og et billede af bygningen set udefra. I øvrigt så er bygningen helt neutral udvendig, bare en firkantet klods med identiske døre til alle fire sider – der er ingen angivelse af, at her ligger et museum. Den rigtige indgangsdør finder man ved hjælp af et lille ydmygt skilt ved siden af en ringklokke, som man ringer på – hvorefter man bliver lukket ind i de hellige (labyrintiske!) haller!

Her stedets hjemmesideadresse: http://www.sammlung-boros.de/index.php?id=1&L=1&L=0

  

  

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s