UNCONTROLLED CAMERA

Uncontrolled Camera (Vildskud 2011) – UDDRAG
Berlin uge 29, 2011 – polaroid format

     

      

     

De skæve billeder, de sære vinkler, mennesker med røde blitzøjne … Fotos langt fra god/kunstnerisk komposition, balance, indhold. De billeder, vi plejer at sortere fra og smide ud! De fleste i hvert fald. Men indimellem er der jo også dem, der på en eller anden led er et pletskud. Af en eller anden grund. Moster Åse gaber måske så inderligt, at vi næsten kan se, hvad hun har fået til aftensmad. Eller far er måske forsøgt fanget under slapperen på græsplænen … med kun de bare fødder synlige på billedet.

     

Uncontrolled Camera er et projekt, der forsøger at fange de skæve vinkler og det sære indhold. Udført efter tilfældighedsprincip. Kameraet holdt i højre hånd og med tilfældige (repeterende) tryk på udløseren på vejen gennem Berlin. Der er ikke fokuseret, ikke bevidst taget stilling til beskæring af virkeligheden, ikke tænkt på indstilling af kameraet. Men … eftersom der jo trods alt er et menneske, der har holdt kameraet, så er det vanskeligt at tale om total ukontrollerethed. For der er en hånd der har rettet kameraet i en udvalgt retning, en finger der har trykket på knappen,  … og her er det jo svært at komme uden om en form for bevidsthed. Men derudover er alt tilfældigt!

Fordelene ved Uncontrolled Camera er den personlige frihed fra styring/bevidsthed, og en opnåelse af umiddelbarhed, fordi de fotograferede ikke ved, at de bliver fotograferet og derfor ikke poserer.

Efterfølgende – i sorteringen af de mange hundrede billeder – er der sket en udvælgelse. Meget bevidst. De skønne fejl og tilfældigheder er valgt ud. De der trods alt holder på en eller anden måde … Har en vinkel, har et indhold.

Og derefter er billederne behandlet/manipuleret/beskåret. Skæve farver, ”overbelysthed” for at understrege det skæve, det ukontrollerede og det umiddelbare her og nu (polaroid-agtigt).

.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s