Hemmeligheden

hvidpapirfeber.jpg

Jeg har købt en pakke. En hvid pakke. Forseglet med tape. Nummereret. “Hvidpapirfeber 393”. Jeg måtte eje den … denne mystiske pakke med et indhold, som ingen kunne fortælle mig, hvad er … Jeg kunne mærke mig frem til … og gætte ud fra sammenhængen … at der måtte være tale om en bog. Men derudover bærer pakken på et totalt hemmeligt indhold. Spørgsmålet er … om jeg nogensinde vil åbne den og fravriste den dens hemmelighed? En del af mig ønsker at bevare den som mystisk og fantasiskabende. En anden del af mig vil have svært ved … meget svært ved … ikke at lirke den åben og se!

Jeg har købt den hvide pakke nr. 393 på Silkeborg Kunstmuseum, hvor jeg var for at se udstilling med Christian Vind “Tegn og underlige gerninger”.  Christian Vind beskrives i materialet til udstillingen som billedakumulator, tingsamler, arkæolog, maler, kunsthistoriker, øjenåbner og Jorn-elsker (udstillingen går i dialog med Jorns værker og samlinger på Silkeborg Kunstmuseum).

Det jeg selv lagde mest mærke til, var alle hans små bøger … og måden han bruger bogstaver/tekst til at skabe billeder med. Et indspark til et projekt, som jeg selv skal i gang med … helst snart … at skabe en bog (eller flere) til 5th International Artist’s Book Triennial Vilnius 2009 (http://www.bokartas.lt/), hvor emnet er “Text”. Egentligt et svært emne, synes jeg, til en Artist’s Book udstilling, fordi tekst er så almindeligt i bøger. Jeg savner lidt fantasifuld rammesprængningsincitament. Men det kan jo være, at det kan graves frem alligevel.

Her lige et par billeder af nogle af Christian Vinds bøger:

christian-vind-1.jpg christian-vind-2.jpg christian-vind-3.jpg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s