UseLess = use less eller useless

Et fokus på egne værker til udstillingen UseLess, som vises i Kunstpakhuset i Ikast frem til og med den 1. marts 2020.

UseLess = use less eller useless

Hvornår har noget værdi? Hvornår er noget værdiløst?

For mig har der, lige siden jeg gik på blandform/billedvæv på Århus Kunstakademi, været interesse for at genanvende materiale. Vi gik på gaden og samlede alskens sager op, vi tog på skrotten og fandt guld. Vi fandt det alle vegne. Genbrugte pap til sider i artist’s books, skabte krukker af pap fra papkasser, vævede værker af tang og gamle cykelslanger. I alt det genbrugte er der en patina, struktur, tekstur …. en sjæl, som ikke kan findes i det spritnye. For mig er det så naturligt som at trække vejret, at se verden på den måde, at affald kan have en værdi. En værdi som kan omsættes til æstetisk kunstnerisk udtryk. Og samtidig vise den pointe, at det er vigtigt at genbruge og sætte i cirkulation, så mængden af affald mindskes.

Til udstillingen UseLess har jeg arbejdet med visne pelargonier og visne skræpper. Pelargonierne har blomstret på min mors altan og er blevet til skulpturelle stængler og rødder i min baghave. Skræpperne stod et sted, jeg kom på en tur – visne, sammenkrøllede, foldede. De smukkeste linjer og former. Jeg var nødt til at have en favnfuld med hjem.

Pelargonier og skræpper blev fotograferet, fik en tur i photoshop. Blev til grafiske tryk. Serien “Pelargonium” og serien “Skræppe”.

Derudover har jeg arbejdet med objekter. Gipsaffald fra mit værksted er blevet pakket ind i papir og ostelærred og støbt ind i gips. En stribe “Affaldsposer” hvor affaldet genbruges som det formgivende.

Og så er der den menneskelige vinkel. Mennesket der kan føle sig nytteløst. Den gamle mand i kørestolen. Der hvor værdi handler om, hvorvidt vi stadig kan bidrage til samfundet, om vi stadig er fit, om vi har et job, om vi bidrager til bruttonationalproduktet ….

Og til sidst: Hvad med kunsten? Har den en værdi? Tryk på brugt bagepapir: Mennesket lever ikke af brød alene!

Søndag den 1. marts kl. 14.00 er der TALK/mød kunstnerne i Kunstpakhuset med de fire deltagende kunstnere (Mette Mailund Strong, Lars Waldemar, Helle Bovbjerg og jeg selv).

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s