Garmanns sommer

 flying-trunk-015

Det er så skønt, når man bliver overrumplet. Når noget tager en med storm … måske ligefrem med hjertegribende storm. Det blev jeg forleden … taget med storm. Hjertegribende. Da ARTROVERT var samlet hos Hanne, havde Gulla taget en bog med, en børnebog. Jeg vil ærligt tilstå. Den havde ligget på arbejdsbordet et stykke tid, og jeg havde set den ligge der … men var ikke blevet ikke tilstrækkeligt fanget af forsiden til at sætte mig ned og kigge. Der skete ikke rigtig noget, før vi sad og snakkede over en kop kaffe, og Gulla nævnte bogen. Så tog jeg den op. Åbnede. Nåede et par sider ind. Og var solgt. Bladrede videre … og sad … for at sige det ærligt … med et helt ocean af tårer i øjnene. Aldrig (så vidt jeg mindes) har jeg set så smuk en børnebog. De sødeste, mest vidunderlige billeder. Hvis man har haft en gammel, blød og rynket mormor/farmor, som man holdt af … så går den lige i hjertet!

Og en inspirerende bog – med dens collagebilleder. Og vi blev på stedet enige om … at vi på et tidspunkt må lave en børnebog.

Jeg har lige bestilt bogen på nettet. Kan næsten ikke vente til jeg får den. Glæder mig sådan til at have den, nyde billederne, få læst hele historien (fik kun læst nogle brudstykker … men de gik også rent ind. Dejlig historie!) … om Garmanns sommer – den sidste sommer før han starter i skole … og hans tre tanter som “krymper lidt i solen hver sommer, tænker Garmann, snart er de ikke højere end græsset.«

Læs anmeldelse her:
http://www.berlingske.dk/article/20080222/anmeldelser/702220026/ (6 stjerner ud af 6!)

Forfatter og billedmager: Stian Hole. Oversætter: Naja Marie Aidt. Forlag: Branner og Korch.

flying-trunk-018

flying-trunk-017

flying-trunk-019

flying-trunk-021

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s