Call it what you like

 

Et af de værker, som jeg er faldet for på den aktuelle udstilling Call it what you like på badet (KunstCentret Silkeborg Bad – hvor jeg arbejder), er det her. To store projektører.

Udstillingen stiller spørgsmålet: Hvad er kunst? Derfor også titlen Call it what you like – kald det hvad du vil. Kunst eller ikke?

Er to lysende projektører placeret på gulvet i et afgrænset rum KUNST? Ja, jeg synes det. Jeg er faktisk helt vild med det værk. Der er så meget humor i det. Så opløftende. For de står der og lyser så intenst, de to projektører – som to mennesker, der er gået i kontakt med hinanden. Måske to egoer, der forsøger at overstråle hinanden? Måske kan der ligefrem være politiske undertoner i det? Det er da lige før jeg kan se to præsidenter – måske Bresjnev og Nixon for mig. Eller endnu bedre: to mennesker, der i den grad er brændt varm på hinanden? I hvert fald udsender de et lys og udvikler en varme, som lægger sig om en, når man er i rummet. Jeg har gået og hygget mig med værket i lang tid, moret mig over det … og så for et par dage siden (lidt pinligt måske at der gik så lang tid!) opdagede jeg, at det hedder “American kiss”. Kunstneren hedder Ange Leccia og værket er fra 1986.

Det og 119 andre underfundige, humoristiske, mærkelige, udfordrende, spændende værker kan ses på badet til og med søndag den 28. september. Se mere her: http://www.silkeborgbad.dk/Default.aspx?ID=4

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s