Shirin Neshat

 

Still fra filmen Mahdokht, 2004

En anbefaling. Hvis I støder på en udstilling med den iransk-amerikanske kunstner Shirin Neshat … så gå ind og se den. Jeg har set to udstillinger med hende på Aros http://aros.dk/page.asp?sideid=482&zcs=3 – og har været meget rørt og begejstret begge gange. Den seneste udstilling “Women without men” omfatter 5 videoinstallationer, som bygger (frit) på en roman af den iranske fortatter Shahrnush Parsipur, hvis literære produktion i dag er bandlyst i Iran. Shirin Neshats udstilling var en stærk, smuk, poetisk, gribende, tankevækkende, uudslettelig oplevelse. Jeg så den to gange … og ville gerne have set den igen om nogle uger – men udstillingen havde sidste dag den 25. maj.

Her et citat fra kataloget til udstillingen:

“I sine værker åbenbarer Shirin Neshat en eksotisk, fængslende, men samtidig uafrystelig verden skildret med et stringent og særdeles æstetisk billedsprog. Man lades aldrig uberørt i sit møde med Shirin Neshats univers. Hun tager i sin kunst udgangspunkt i sin islamiske kulturbaggrund, men temaerne i værkerne er universelle og eviggyldige. Som menneske og kunstner står hun mellem øst og vest og inddrager historien fra begge sider.”

 

                    

  

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s