Så synes jeg det er godt …

skov-i-fart.jpg 

Kører hjem gennem aftenens mørke. Har været længe på badet i dag. En almindelig arbejdsdag efterfulgt af et møde. Det har regnet gevaldigt hele dagen. Sidst på eftermiddagen slog det over i slud. Store snefnug faldt tungt. Nu regner det igen.

Tænder for radioen. Danselysten ligger på lur. Jeg skal snart ud at danse. Jeg vil så gerne snart ud at danse.

Midt i det hele er der et ønske fra en lytter. “Jeg savner noget med Trille” skriver hun i en sms. Og så spiller P4-værten et nummer med Trille – fra halvfjerdserne. Og jeg driver tilbage i tiden … Til LPer med Trille, koncerter med Trille … studentertid, København ….

Hvem Trille, siger min datter, da jeg kommer hjem og straks melder ud, at det dog er en skam, at jeg aldrig hører mine Trille-plader. Aflokker Søren et løfte … jo, han skal nok spille de gamle LPer over på CDer. Så er der ikke lige så langt til at få lyttet.

Bladrer gennem teksterne på de slidte pladecovers. Ordene ledsages automatisk af musik, uudsletteligt lagret i det indre øre. Trille på guitar, Øjvind Ougaard på harmonika, Hugo Ramussen på kontrabas og mange flere. Der er mange gode tekster at vælge mellem. Sjove, drilske, dem med politisk og andet bid … og de tilværelsesstore. Vælger en.

når natten ordner alt med bedste vilje
når aftenstormens jag
blir lavet om til dag
og solen skinner hvidt som gravens lilje
så synes jeg det er godt

når folk med åbent sind går mig i møde
og tror mig på mit ord
fordi de godt vil troes
og tvivlens grimme gab helt mangler føde
så synes jeg det er godt

når varmen fra din krop strømmer ind i mig
når to ka blive en
og sammen smelte sten
og intet findes skjult og lukket i dig
så synes jeg det er godt

når jeg vil sluges op og helt forsvinde
i bare nu og her
når livet er mig nær
og jeg er til foruden slør og hinde
så synes jeg det er godt

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s