In touch 18.11.07

in-touch-181107-006-manip.jpg 

Københavnertur over et par dage.

Aftenkaffe på Cafe Norden med udsigt til Storkespringvandet. Der er lys på og nede i Storkespringvandet – og det satte gang i fototrangen. Så der stod jeg … et godt stykke tid ud på aftenen … lænede mig ind over kanten af springvandet med røven i vejret for at kunne nå vandoverfladen, forsigtigt for ikke at tabe kameraet ned i vandet. Som var koldt – men hvad gør man ikke for kunsten. Resultatet blev blandt andet berøringsbilledet ovenfor.

Morgenstemning på Sømandshjemmet i Nyhavn. Kaffe og rundstykke med udsigt til kanalen. Og en samtale med et menneske, der bare kom forbi. Eller var det nu bare lige? Jeg sad og nød morgenen og den indre ro … og kom – tilfældigt – til at kigge op, da han kom ind i spiserummet – og vi fik øjenkontakt. Han hentede en kop kaffe og spurgte, om han måtte sætte sig – og jeg sagde ja. Noget jeg ellers ikke plejer at være til, når jeg sidder og er morgenstille. Men min verden var stor og åben den morgen.
Det er forunderligt med de særlige møder, hvor der er en kontakt, der transcenderer alt andet. Alt det man ellers er i det ydre. Vi holder jo ellers ofte på formerne, når vi møder hinanden, lægger en distance – større eller mindre, bedømmer hinanden på udseende, og på hvad vi er af profession. Trækker os tilbage fra det, der er lidt underligt, fremmed, uigennemskueligt, skræmmende. Rubricerer måske ligefrem et menneske som tidsspilde. Det er kun sjældent, vi mødes helt åbent og grænseoverskridende. Men når vi gør, så opnår vi måske at opleve en kærlighed, der rækker langt ud over universets grænser. En kærlighed, der ikke begrænses af noget som helst. Så længe det øjeblik varer. For det er en del af mødet mellem mennesker. At vi indimellem tilfældigt mødes for kun at være sammen ganske få øjeblikke.

Eftermiddagstur til Louisiana. Sammen med Gulla. Altid hyggeligt! Og med indbyggede grineture, der får tårerne til at trille! Vi så malerier og grafik af Lucian Freud og fotos af Richard Avedon. Begge fremragende menneskeskildrere og dygtige kunstnere – efter min mening. Blev berørt! Kan varmt anbefale udstillingerne.

richard-avelon-1.jpg   richard-avedon-5.jpg

                                                lucian-freud-2.jpg   lucian-freud-3.jpg

               

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s