INGVARTSEN / REJNERT

   

Når to kunstnere mødes, opstår berøringsflader. Et spændingsfelt fyldt af kontraster – råt over for poetisk, skævt over for lige, fabulerende over for nøgternt, samfundsminded over for hverdagsfokuseret. En samhørighed skabt af fælles forståelse, billedsprogligt sammenfald, kunstnerisk kærlighed. En udviklingszone hvor gensidig påvirkning sliber, styrker og sublimerer den enkelte. En smeltedigel hvor to individer flyder sammen til en helhed.

Billedkunstnerne Joe Ingvartsen og Lis Rejnert Jensen er gennem de senere år indgået i et tæt samarbejde for at udforske mulighederne i det tætte, nære, grænse-overskridende samarbejde. Et samarbejde der dækker over alt – lige fra den gensidige brug af hinanden som modeller, den fælles bearbejdning af fotomaterialet og til samarbejdet om den fysiske udførelse af værket. De skabte værker består alle af to til flere fotogravureplader, som de to kunstnere har lavet hver især og trykt sammen i det fælles værk.

Billederne ovenfor:  “Mellem himmel og hav” og “Leg med ilden.

Se flere fælles værker her:
FANGET
HVISK og RÅB

Og i værket FANGET undersøger kunstnerne det at være fanget. Ikke så meget i fysisk forstand, men mere i en psykisk forstand: Det at være fanget i en følelse, i en livssituation, i en tilstand.

Værket – som består af lyskassegrafik, tekst og lyd – blev oprindelig skabt til udstilling på Bispegården i Kalundborg, hvor stedets tidligere fangekælder inspirerede til værket og dannede en stemningsgivende ramme.

Se video her.

     

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s